Mensennatuur

Mens en Natuur, we kunnen niet zonder elkaar. De mens is onderdeel van die natuur. De natuur zorgt voor alle ingrediƫnten die nodig zijn om te ademen, ons te voeden, te genieten van de kleuren en geuren van bloemen, het gezang van vogels, het spel van jonge dieren. Een natuur die ons alles biedt om te leven en te overleven. Maar de natuur stelt ons ook voor uitdagingen om te overleven.

Een mens die leert om de energie te ervaren van alles wat om hen heen aanwezig is. Het letterlijk aarden, om niet te verstarren in alleen maar rationele kennis. Het ervaren van balans en disbalans. Op het moment dat Mens en Natuur in balans zijn is er een glimp van heelheid. De mens als rentmeester over zijn Zelf en over de natuur.

In dat licht werkt Mensennatuur vanuit een diepe verbondenheid, met de voeten stevig gegrond op zoek naar het mysterie dat leven heet. Een zoektocht waarin ik anderen wil meenemen om die grootsheid te ervaren. Een grootsheid die zich in vele beroepen manifesteert. In de zorg, de groensector, coaching en therapie, enz. In aandacht voor de grond, de planten en dieren, voor de algehele gezondheid van de mens in al zijn gelaagdheid en met zowel de lichamelijke als geestelijke voeding.

Wat heeft Mensennatuur te bieden?

Hierbij kun je denken aan coaching, educatie in de vorm van cursussen, lezingen, e.d. en advisering. Dit geldt voor beide terreinen. Dus zowel voor de gezondheid van de mens als ook het natuurlijk beheren van de groene ruimte. Zie hiervoor verder mijn aanbod onder het kopje agenda.