Wie ben ik

Mijn naam is John Koezen. Ik heb 39 jaar als docent tuin & landschap gewerkt en geef al zo’n 30 jaar cursussen in o.a. ecologisch beheer aan professionals en liefhebbers. Ik heb daarin geleerd hoe evenwichtsprocessen in de natuur werken. Vervolgens was ik nieuwsgierig hoe dit in de mens plaatsvond. Na een burn-out in 1995 heb ik mij v.a. 1996 via opleidingen verdiept in intuïtieve ontwikkeling, supervisie en coaching, enneagram, emotioneel lichaamswerk, medische basisopleiding, enneagram, homeopathie, orthomoleculaire voedingsleer en ben ik herborist en integraal chakratherapeut.

Ik hecht sterk aan een holistische (integrale) benadering, waarbij de basis van ecologie en de chakratherapie leidend zijn, afhankelijk wat de thema’s zijn. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin het thema verbinden centraal staat. We kunnen met de reductionistische en mechanistische wetenschap de problemen niet veel verder meer oplossen. Dus zullen we de kennis die middels die wetenschap ontwikkeld is benutten en verbinden om volgende stappen te kunnen maken. Een uitdaging waarin ik een steentje wil bijdragen. Een steentje die ik ten dienste stel van de individuele cliënt of organisatie. Vaak gebeurd dit in de vorm van een cursus of coaching.

In de 30 jaar cursusonderwijs heb ik cursussen ontwikkeld voor ecologisch groenbeheer, wijkbeheer, effectief leidinggeven, tuinontwerpen, flora & faunawet. Heb als gastdocent voor de lerarenopleiding van de Stoas docenten bijgeschoold op het gebied van ecologisch beheer en wijkbeheer. Daarnaast lesmateriaal ontwikkeld en cursussen gegeven aan personeel van groendiensten van gemeenten, groenbedrijven, waterschappen en natuurorganisaties. Dit veelal op locatie, van Groningen tot Ridderkerk en van Doetinchem tot Enkhuizen.

Ik heb m.n. in de cursussen effectief leidinggeven en de lessen communicatie en management veel gehad aan m.n. de supervisieopleiding en de opleiding integrale chakratherapie.

Het bedrijf Mensennatuur heeft als basis de verbinding tussen de mens en de natuur en de verbinding tussen de mens en zijn -innerlijke- natuur.